[...] i spozywana w wiekszych ilosciach zle wplywa na nasz system hormonalny. Dlatego generalnie ograniczac produkty sojowe wogole, uzywac glownie te fermentowane jak miso, sos sojowy (choc oczywiscie one sa zle fermentowane, ale choc troche), nie pic mleka sojowego (te w dawnych czasach bylo tylko polproduktem produkcji tofu nikt go nie pil - [...]
pół woreczka kaszy i pół ryzu: 80gr 150dkg piersi: 2,10gr 100g warzyw z mieszanki chinskiej: 60gr łyzeszczka przyprawy: 20gr sos sojowy łyzka: 30gr razem: 4zł zakaldając ze nie masz w domu sosu sojowego, i przyprawy do kuraka wiec najpierw sobie policz:) a potem napisz czy Ci się wydaje czy nie:)
sfermentowana soja, tak na prawde soja to pokarm bydla rogatego, strawna dla czlowieka po sfermentowaniu, sos sojowy orginalny tez powstaje w procesie fermentacji ale nie w fabrykach , tanie sosy mozna od razy wyrzucic
Oki, po kolei: sos sojowy Tao Tao, ogólnie dostępny, ale to pewnie ten z gorszych..? sfermentowana soja, Natto Inoczi, linka nie wklejam skoro nie wolno ;) ławeczka, a bo w tren. Michała jest podana, jak wystarczy piłka i hantelki, to spoko. Poszukałam i znalazłam w domu niereglowane 5kg, ale i jakieś regulowane, to wrzucę po 3kg i też zacznę od [...]
Wspomniana wołowinka z rozgotowanymi warzywami |-) (cukinia, papryka, marchew, mieszanka kiełków, oliwa, sos sojowy). Bataty z racji tego, że nie chciało mi się nagrzewać piekarnika pokroiłam w słupki, ugotowałam, a potem podsmażyłam na patelni z oliwą, rozmarynem i sokiem z limonki (z reszty zrobiłam zupę, jedna z najlepszych jakie jadłam :-PP, [...]
[...] pochodzenia – kiedyś właścicielka malutkiej restauracji w Houston , obecnie multimilionerka i szefowa sieci barów Ninfa’s . Fajitas poda się z sosem guacamole i salsą . oraz kwaśną śmietaną Co nam będzie potrzebne do wykonania : Fajita z kurczakiem : - 3 piersi kurczaka - oliwa - 3 czerwnone cebule - 2 duże [...]
ja robiłem do tego mix-piwo, oliwa, sos sojowy, papryka, sól, majeranek i czyms takim smarowałm mieso na grilu najlepiej pedzelkiem raz z jednej raz z drugiej Wojtas
[...] dzien i gotuje wg niej. Kupilam piekny kawalek schabu i chcialabym go poporcjowac i zamarynowac - macie jakies sprawdzone marynaty do polecenia? Kiedys robilam taka z sosu sojowego i miodu, ale to chyba nie jest dobry pomysl na redukcji %-) (pieczenie calosci na razie wychodzi mi beznadziejnie, mieso wychodzi mi zawsze suche jak wior :)) ) [...]
[...] kury daje 2-3 ząbki). Wszystko wrzucamy na patelnie na BARDZO MAŁYM OGNIU. Chwile dusimy, dorzucamy mięso (kura skrojona w cienkie, ale w miare długie paski). Mięso zalewamy sosem sojowym aż będzie ciemnego koloru. Trzeba na oko, tak żeby kurczak przypominał kolorem sos sojowy. Znowu dusimy (DUSIMY-mały ogień i przykryta patelnia). Po kilku [...]
[...] nie uwzględniałem warzyw (głównie pomidory i ogórki, czasem coś innego, do tego zielenina jak bazylia czy pietruszka naciowa), przypraw (pieprz, małe ilości soli, musztarda, sos sojowy), czasem dorzucę jakieś jabłko lub inne "lekkie" owoce (małe ilości, np. maliny), napoje (kawa, herbata, sok), też nie w przesadnych ilościach, no i między [...]
[...] z nabiału twarogi, serki wiejskie dziś jadę do K** zakupić dodatkowo białko nie zawsze mam chwilę zrobić potrawę wysoko białkową więc wydaje mi sie że będzie to dobry zakup a dodatki to różne sosy, np ketchup musztarda czy do smażenia sos sojowy i pijam 4 litry dziennie wody no i oczywiście sporo jajek ;) staram się jeść 4 posiłki dziennie
[...] posłuchałem to plecy. Co do soków to nie mam problemu z pomieszaniem czegoś bo po tylu latach to wszystko robi się z automatu,zarcie itd. Cos z miśki będę dodawał,za wiele nie będzie bo mięcho cały czas.Tylko różnie zrobione. Sushi-200g łosoś +100g ryż sos sojowy wasabi. Często po treningu. /SFD/2020/5/21/1da2a22f2144429d8f2979ff655d9d74.jpg
[...] bulionu warzywnego 40 dag twardych moreli 1 pęczek młodej cebulki 5 dag zielonych oliwek 5 dag czarnych oliwek 1-2 łyżeczki rozgniecionych ziaren ryżu 3 łyżki oliwy z oliwek sos sojowy cynamon 7 dag orzechów laskowych 1) Ryż zeszklić na łyżce oliwy, dodać do niego bulion, dodać pieprz i zagotować. Ryż gotować do miękkości na średnim ogniu. 2) [...]
[...] Stevia rebaudiana są szczególnie popularne i chętnie wykorzystywane w przemyśle spożywczym w Japonii. Dosładza się nimi konserwy w zalewie octowej, pasztety mięsne i rybne, sos sojowy, "pastę" fasolową, napoje owocowe, lody, gumy do żucia. Znajduje to wyraz w dużym zainteresowaniu jej uprawą w miejscowych warunkach, dokąd sprowadzono [...]